Voordelen van een familierondreis: groepsreis met kinderen of tieners

Een groepsreis heeft voor- en nadelen. Maar hoe is dat als je een rondreis met kinderen wilt maken? Verandert dat je idee over een groepsreis? Natuurlijk kun je ook met kinderen je reis zelf samenstellen. Meestal is het gewoon een kwestie van het tempo wat aanpassen en genoeg rust-, chil- en zwemmomenten inplannen. Zelf heb ik regelmatig familie groepsreizen gemaakt. In dit artikel vertel ik je wat ik ervaar als voordelen van een familierondreis.

voordelen van een familierondreis - kinderen in groepsreis

Voordelen van een familierondreis

Wil je een verre rondreis met kinderen maken? Kies je dan voor een groepsreis met kinderen of plan je alles zelf. Ga je alleen op avontuur of boek je een familie groepsreis? Wat zijn de voordelen van een groepsreis? Steeds meer reisorganisaties bieden ook groepsreizen aan voor gezinnen met kinderen in de leeftijdscategorieën 10+, 12+ of 16+ zodat je kind altijd met leeftijdsgenoten reist. Wat zijn de voordelen van een familierondreis?

#1 Reismaatjes voor je kind

Eén van de voordelen van een familierondreis is dat je reist met andere gezinnen met kinderen. Je kind heeft dus andere kinderen om mee te spelen tijdens een rondreis of als ze wat ouder zijn: andere pubers om mee te chillen. Dat is zeker een groot voordeel voor een enigst kind. De kinderen houden elkaar bezig zodat jij ook af en toe rust hebt. Je hoeft niet iedere keer mee het zwembad in omdat je kind het alleen niet leuk vindt. Ze vermaken elkaar zodat jij ook rustig met een boekje op je ligbedje kunt blijven liggen bij het zwembad. Mijn ervaring is dat je zeker op lange afstanden geen geruzie en gezeur hebt omdat je kinderen zich onderweg prima vermaken met hun reismaatjes.

voordelen groepsreis met gezinnen - tuktuk met kinderen
#2 Een groepsreis betekent gemak

Net zoals bij een groepsreis zonder kinderen, is een ander voordeel van familie groepsreis het gemak. Je hoeft zelf niks te regelen. Dat betekent geen stress of je wel op tijd op je bestemming aankomt of dat je nog genoeg tijd hebt om die mooie tempel te bekijken. Maar je kunt gewoon zorgeloos van je rondreis genieten. De route is al voor je uitgestippeld en je ziet veel in korte tijd. Bovendien heb je geen gesteggel over de bezienswaardigheden die je wilt bekijken want je volgt allemaal het groepsprogramma. Je hebt dus geen gezeur van je kinderen over wat je gaat bekijken of hoe laat je ’ s ochtends vertrekt.

#3 Veiligheid voor je kind

Op sommige bestemmingen is het veiliger om met een groep te reizen. Zeker als vrouw alleen. Zo ben ik in Egypte heel erg gestalkt en was ik super blij dat ik daar samen met een groep was. Jarenlang ben ik alleenstaande moeder geweest en wilde toch graag naar verre bestemmingen met mijn zoontje die toen alleen Nederlands sprak. Maar wat als ik ziek zou worden of mij iets zou overkomen? Dan had hij altijd nog het vangnet van de reisleider en de groep. Dat was voor mij één van de belangrijkste voordelen van een groepsreis met kinderen.

voordelen van een groepsreis met kinderen

Nadelen van een familie groepsreis

Wat zijn de nadelen van een familie groepsreis? Daarvoor geldt eigenlijk hetzelfde als voor groepsreizen. Je kiest je reisgezelschap niet zelf uit en moet nog maar afwachten met wie je op reis gaat. Tot nu toe heb ik alleen maar positieve ervaringen met het reisgezelschap van de groepsreizen die ik gemaakt heb 😉

Ook ben je minder flexibel omdat de route al vast ligt. Maar zeker als je met één kind op reis gaat, vind ik het een voordeel om met een familierondreis te gaan. Het grootste nadeel voor mij is de prijs. Ik heb het idee dat die familierondreizen ieder jaar duurder worden. Vandaar dat wij niet altijd een groepsreis met kinderen boeken, maar ook regelmatig onze reis zelf samen stellen.

Reisorganisaties van groepsreizen voor families

Er zijn verschillende reisorganisaties die familierondreizen aanbieden. Kinderen tot 12 jaar krijgen meestal korting. Natuurijk is het leuk als kinderen reizen met leeftijdsgenoten en de meeste reisorganisaties spelen daar tegenwoordig op in. Mijn advies is om de leeftijden te checken. Dat kan vaak op internet bij de groepssamenstelling. Neem anders altijd even contact op met de reisorganisatie om navraag te doen naar de leeftijden van de andere kinderen op die groepsreis. Ik heb ooit een bepaalde familierondreis niet geboekt omdat bij navraag bleek dat hier twee kinderen van 1,5 jaar meegingen.

Djoser Junior

Djoser Junior biedt familierondreizen aan naar diverse bestemmingen voor alle leeftijdscategorieën, maar ook groepsreizen voor kinderen vanaf 10 jaar of familiereizen vanaf 16 jaar.

 • Familiereizen met kinderen van alle leeftijden.
 • Familiereizen met kinderen vanaf 10 jaar.
 • Familiereizen met kinderen vanaf 16 jaar.

Meer informatie: Djoser Junior

Sawadee Familieavontuur

Sawadee Familieavontuur biedt behalve familierondreizen voor specifieke leeftijdscategorieën ook reizen voor eenoudergezinnen aan.

 • Reizen met eenoudergezinnen.
 • Familiereizen met kinderen vanaf 7 jaar.
 • Familiereizen met kinderen vanaf 12 jaar.
 • Familiereizen met kinderen vanaf 16 jaar.

Meer informatie: Sawadee Familieavontuur

Fox Familiereizen

Fox Familiereizen biedt familie rondreizen aan, maar heeft geen groepsreizen voor kinderen met een specifieke leeftijdscategorie. Wel kun je op internet de leeftijden checken.

Meer informatie: Fox Familiereizen

FOX, verre reizen van ANWB | FOX.nl

Baobab Familiereizen

Baobab Familiereizen biedt ook diverse groepsreizen aan naar verre bestemmingen voor gezinnen met kinderen vanaf 7 jaar of kinderen vanaf 12 jaar.

 • Familiereizen met kinderen vanaf 7 jaar.
 • Familiereizen met kinderen vanaf 12 jaar.

Meer informatie: Baobab Familiereizen

Koning Aap Familiereizen

Koning Aap biedt familierondreizen aan voor gezinnen met kinderen van verschillende leeftijden.

 • Familiereizen met kinderen vanaf 4 jaar.
 • Familiereizen met kinderen vanaf 12 jaar.
 • Familiereizen met kinderen vanaf 12 jaar met lokale Engelstalige gids.

Meer informatie: Koning Aap Familiereizen

Koningaap - Groepsreizen

Individuele familierondreis op maat

Wil je wel het gemak van een uitgestippelde rondreis zodat alles geregeld is, maar liever niet met een familie groepsreis mee? Dat kan met Riksja Kids. Zij kunnen een rondreis op maat maken voor gezinnen met kinderen, maar je reist alleen met je eigen gezin.

Riksja Family

Riksja Family biedt individuele rondreizen op maat aan voor gezinnen met kleine kinderen of tieners. Je kunt de rondreis zelf samenstellen en reist alleen met je eigen gezien.

Meer informatie: Riksja Family

Kortom

Een familierondreis heeft voor- en nadelen. Het grootste voordeel vind ik het gemak dat alles geregeld is en dat je kind reismaatjes heeft. Dat is zeker een voordeel als je maar één kind hebt. Dan biedt het ook een stukje veiligheid omdat je een vangnet hebt voor je kind als je zelf ziek wordt. Het nadeel is dat je minder flexibel bent en de prijs.

Wat zijn voor jou de voordelen van een familierondreis? Zou je kiezen voor een groepsreis of juist niet?

Pin voor later

Voordelen van een familierondreis. Wat zijn de voor- en nadelen van een groepsreis met kinderen | www.travelbliss.nl

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

10 gedachten over “Voordelen van een familierondreis: groepsreis met kinderen of tieners

  • 18 april 2019 om 7:50 pm
   Permalink

   Ja is echt leuk en de kinderen vinden het ook helemaal geweldig.

   Beantwoorden
 • 6 maart 2019 om 10:48 am
  Permalink

  Ik ben eigenlijk nog nooit op een groepsrondreis gegaan, maar goed meeste van mijn reizen waren ook binnen Europa en op een of andere manier zou ik niet zo snel voor een groepsreis kiezen dan. Maar wat je zelf al aangeeft zou ik voor een land zoals Egypte dat misschien wel doen, al is het alleen al voor eigen veiligheid

  Beantwoorden
  • 6 maart 2019 om 6:12 pm
   Permalink

   Binnen Europa boek ik doorgaans ook geen groepsreizen. Wel een paar keer reizen voor alleenstaande ouders geboekt en dat was erg geslaagd!

   Beantwoorden
 • 18 februari 2019 om 4:24 pm
  Permalink

  Voor een bestemming binnen Europa zou ik niet voor een groepsreis kiezen, maar voor bepaalde bestemmingen buiten Europa zoals bv Azië zou ik het denk ik wel doen. Gewoon voor het gemak en de veiligheid.

  Beantwoorden
  • 18 februari 2019 om 10:02 pm
   Permalink

   Binnen Europa zou het dan voor de gezelligheid zijn;) Ik ben zelf een paar keer met alleenstaande ouderreizen mee geweest en dat was super gezellig. En als je maar een kind hebt, heb je dan zelf ook meer rust..haha. Maar ik maak binnen Europa zelf ook niet vaak gebruik van een groepsreis. Dat doe ik ook eerder voor bestemmingen buiten Europa.

   Beantwoorden
 • 18 februari 2019 om 3:24 pm
  Permalink

  Ik reis het liefste op de bonnefooi en houd er niet echt van als dingen vastliggen en gepland zijn. Als je met kinderen reist kan ik me echter wel de gemakken hiervan inzien.

  Beantwoorden
  • 18 februari 2019 om 9:58 pm
   Permalink

   Vroeger reisde ik ook het liefst op de bonnefooi. Nu wisselen we het af. Soms gaan we met een groepsreis en soms regelen we alles zelf, maar als we met kinderen reizen, boeken we wel altijd de accommodatie van tevoren.

   Beantwoorden
 • 18 februari 2019 om 9:08 am
  Permalink

  Op zich kan ik me voorstellen dat het fijn kan zijn om een groepsreis te boeken. Voor ons zelf zou het niets zijn, maar dat ik puur omdat we graag met zijn vieren reizen en weinig behoefte hebben aan anderen. Ik heb vroeger veel gereisd maar ook altijd alleen of met mijn zus.

  Beantwoorden
  • 18 februari 2019 om 10:25 am
   Permalink

   Zo heeft natuurlijk ieder zijn eigen voorkeur! Zelf wissel ik het af. Soms regelen we alles zelf en soms gaan we met een groepsreis. Maar toen ik nog alleen was met mijn zoon boekte ik meestal een groepsreis met kinderen. Zeker als je met een kind reist, biedt zo’n familierondreis veel voordelen, gezelligheid en ik vond het een veilig idee.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 Shares
Share8
Tweet
Pin10
Share