Verrassende Europese steden voor een leuke stedentrip

Ben je op zoek naar een leuke bestemming voor een stedentrip in Europa? Dan denk je misschien al snel aan steden als Rome, Londen of Parijs. Maar er zijn ook andere, verrassende Europese steden. In dit artikel deel ik een aantal van mijn favoriete steden.

bezienswaardigheden Tallinn - wat te doen in tallinn - binnenstad tallinn bezoeken

4 Verrassende Europese steden

Zelf maak ik graag een stedentrip. En er zijn zoveel leuke steden om te kiezen voor een weekendje weg of een leuke stedentrip. Ben je op zoek naar een andere bestemming als Berlijn, Barcelona of Praag? Hieronder een overzicht van een aantal verrassende Europese steden. Dit zijn steden die mij positief verrast hebben in ieder geval 😉

Tallinn

Tallinn is een hele verrassende stad en je merkt er helemaal niks van dat dit een voormalig Oostblok land is geweest. De oude binnenstad ziet er sprookjesachtig uit met de smalle kronkelige straatjes en de gekleurde gevels. Je waant je echt even in een Middeleeuwse setting met de ommuring met de vele torentjes die nog voor een groot gedeelte bewaard gebleven is. Maar ook buiten het historische centrum van Tallinn zijn zulke leuke wijken waar je heerlijk rond kunt struinen. Oude fabrieksterreinen zijn omgetoverd tot leuke hippe wijken zoals de Telliskivi Creative City en het Rotermanni kwartier. Tallinn heeft me echt enorm verrast.

Krakau Tips - Plein Rynek Glowny met Lakenhal en Mariakerk

Krakau

Krakau is nog zo’n verrassende stad waar je je rustig een paar dagen kunt vermaken. Het oude centrum doet wel een beetje denken aan Praag met al die prachtige sierlijke gebouwen. Ook zij er nog veel indrukwekkende herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog. Als je ooit de film Schindler’s List gekeken hebt dan mag een bezoek aan Schindlerfabriek zeker niet ontbreken. Maar ook een bezoekje aan Auschwitz of de zoutmijnen zijn erg indrukwekkend. En in deze stad zijn zo ontzettend veel leuke, hippe eettentjes waar je nog voor een prikkie kunt eten.

verrassende europese steden - Valencia

Valencia

Valencia ligt vlakbij de zee dus je kunt strand en cultuur mooi combineren. Iedereen die ooit in Valencia geweest is, wordt volgens mij direct verliefd op deze stad. Ik ben sowieso dol op Spanje en had hier al veel steden bezocht. Maar Valencia is zeker mijn favoriet. Ook hier kun je genieten van een prachtige historische binnenstad. En het leuke is dat je deze per fiets kunt bezoeken. Valencia is een echte fietsstad en overal kun je fietsen huren. En je fiets ook zo naar het strand. Ik ben dol op de Spaanse keuken en alles draait om eten in deze stad. En deze stad heeft een geweldige park rondom de stad waardoor je zo naar de Ciudad de las Artes y las Ciencias fietst.

verrassende europese steden - Mechelen

Mechelen

Zoek je een leuke bestemming dichtbij? Breng dan eens een bezoekje aan Mechelen. De meeste mensen gaan naar Antwerpen, Brussel of Brugge. Maar Mechelen is echt een verrassend leuke stad.  Mechelen heeft een prachtige historische binnenstad en gezellige terrasjes. Natuurlijk een prachtige Grote Markt zoals de meeste Belgische steden. In Mechelen vind je maar liefst acht historische kerkenen een prachtig Begijnhof. Mechelen wordt niet voor niks weleens de dé kerkenstad van Vlaanderen genoemd. Maar ook het Dijlepad, dit is een drijvend pad gemaakt op de rivier de Dijle.

Wat waren voor jou de meest verrassende Europese steden? Of welke Europese stad zou jij nog willen bezoeken?

Pin voor later

verrassende europese steden voor een stedentrip - www.travelbliss.nl

 

18 gedachten over “Verrassende Europese steden voor een leuke stedentrip

 • 24 november 2018 om 2:41 pm
  Permalink

  Ik ben in alle vier nog niet geweest maar ze zien er allemaal wel geweldig uit eigenlijk

  Beantwoorden
  • 27 november 2018 om 8:58 am
   Permalink

   Dit zijn ook allemaal verrassende Europese steden voor een leuke stedentrip of een weekendje weg 😉

   Beantwoorden
  • 22 november 2018 om 9:21 pm
   Permalink

   Krakau is prachtig. In het historische centrum zij veel mooie gebouwen en in de buitenwijken kun je nog veel herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog vinden. Dat maakt het extra indrukwekkend. En ik was vooral ook verrast door de leuke en hippe restaurantjes. Ik heb nog nooit zoveel leuke eettentjes bij elkaar gezien als in Praag. En erg prettig dat het zo betaalbaar is, zeker als je er met 3 kids bent zoals ik 😉

   Beantwoorden
 • 22 november 2018 om 8:15 pm
  Permalink

  Ik ben wel eens in Valencia geweest. Erg leuk! Ik hoor dat het in Praag en Kroatië ook mooi is!

  Beantwoorden
  • 22 november 2018 om 9:18 pm
   Permalink

   Ik ben helemaal weg van Valencia. Zo leuk! Praag en Kroatië heb ik ook bezocht en dat zijn zeker ook aanraders. Er zijn ook zoveel leuke, verrassende Europese steden!

   Beantwoorden
  • 22 november 2018 om 9:16 pm
   Permalink

   Het zijn stuk voor stuk aanraders want ik vond dit echt verrassende Europese steden!

   Beantwoorden
  • 22 november 2018 om 9:15 pm
   Permalink

   Mechelen staat in mijn lijst omdat ik echt heel erg positief verrast ben over deze stad. En het voordeel is dat ik er ook nog eens in minder dan een uurtje ben 😉 Dus tegenwoordig gaan we wat minder vaak naar Antwerpen op zondagmiddag om een terrasje te pakken maar wisselen het af met Mechelen.

   Beantwoorden
  • 22 november 2018 om 9:11 pm
   Permalink

   Haha…ik houd ook van reizen en heb ook nog genoeg andere Europese steden op mijn wensenlijstje staan 😉

   Beantwoorden
 • 22 november 2018 om 3:34 pm
  Permalink

  Jaren geleden zijn we een keertje in Mechelen geweest, inderdaad een hele leuke stad voor een weekendje weg. Krakau staat ook nog op mijn lijstje, net als Valencia. Mij lijkt ook Porto een erg mooie stad om een keertje naar toe te gaan.

  Beantwoorden
  • 22 november 2018 om 9:09 pm
   Permalink

   Er zijn ook zoveel leuke steden om uit te kiezen. Porto staat bij mij ook nog op mijn lijstje. Ik ben hier heel lang geleden geweest dus ben benieuwd hoe die stad zich ontwikkeld heeft.

   Beantwoorden
 • 22 november 2018 om 1:27 pm
  Permalink

  Hoi Maaike, al weer even geleden dat ik een blog van jou tegen kwam. Je hebt me al kennis laten maken met veel Europese steden die ik nog niet kende! De enige stad van deze blog waar ik geweest ben is Krakau. Gecombineerd met een bezoek aan Auschwitz en waarschijnlijk ook één van mijn meest memorabele stedentrips ooit. Prachtige stad is Krakau en het museum zijn wij ook geweest. Zou het iedereen aanraden om er eens heen te gaan. Valencia lijkt me ook nog leuk om een keer te doen

  Beantwoorden
  • 22 november 2018 om 9:08 pm
   Permalink

   Hoi Mario, Leuk om te horen dat je wat opsteekt van mijn blogs. Zelf vond ik Krakau ook heel indrukwekkend, zeker ook de herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog en een bezoek aan Auschwitz. Valencia is ook zeker een aanrader. Die stad heeft echt alles voor een perfecte stedentrip! Liefs, Maaike

   Beantwoorden
 • 22 november 2018 om 10:31 am
  Permalink

  Krakau en Valencia ken ik, voor van Valencia heb ik genoten. Maar dat heeft ook met de landsaard te maken: in Spanje heb ik de bevolking als vriendelijk en open ervaren, terwijl ik in Polen het gevoel had dat ik maar een ding moest doen : betalen!.
  Mechelen vind ik een goede: dat is ook nog eens lekker te doen met de auto

  Beantwoorden
  • 22 november 2018 om 9:05 pm
   Permalink

   Zelf ben ik ook helemaal gek op Spanje dus kon rustig een aantal Spaanse steden in het overzicht zetten 😉 De mentaliteit in Oost-Europa is wat anders dan wij gewend zijn, maar ik denk niet vreemd gezien het heftige verleden. Ik heb in Polen heel veel hartelijke mensen ontmoet en gelukkig een andere ervaring dan jij. Mechelen is echt een aanrader!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

142 Shares
Share
Tweet
Pin142
Share