Over Travelbliss

De vertaling van Tavel Bliss is letterlijk Reis Geluk of Reis Gelukzaligheid. En ik word heel gelukkig van reizen! Ik reis graag en het liefst zo vaak mogelijk. In mijn uppie, met mijn partner of met mijn gezin. Ik maak deel uit van een samengesteld gezin met 3 leuke pubers vandaar dat ik reis in verschillende samenstellingen. Daarom ben ik Travelbliss gestart.

Vaak zoek ik allerlei handige reistips voor een bestemming of stedentrip op internet. En er zijn veel leuke reisblogs met reisverhalen en inspiratie. Maar die richten zich met name op backpackers of op reizen met kleine kinderen. Maar wat als je net als ik een stel pubers hebt? Die maak je niet blij met een dierentuin bezoekje tijdens een citytrip. En als je schoolgaande kinderen en een baan hebt, kun je er ook niet zomaar een paar maanden tussenuit knijpen. Jammer genoeg ben je dan gebonden aan de schoolvakanties.

Travelbliss: Reisblog voor ouders met tieners

Vandaar dat ik dit reisblog gestart ben. Een blog met praktische tips en reisinspiratie waarbij ik me vooral richt op ouders met tieners en studenten die nog graag met je mee op reis gaan, op jouw kosten natuurlijk 😉 Want hoe leuk is het om op reis te gaan met je tieners die steeds vaker hun eigen gang gaan? Als het meezit, spreek je ze even bij het eten. Tijdens een vakantie of stedentrip heb je weer echt tijd voor elkaar. Dit zijn de momenten waarop je samen avonturen beleeft, maar vooral momenten waar je samen mooie herinneringen opbouwt. Herinneringen die je nooit meer vergeet en waar je nog jaren over napraat.

Toen ik 15 jaar was ben ik voor het eerst alleen naar het buitenland gegaan, best spannend die eerste keer zonder ouders. Later volgde er veel tripjes in Europa. Bijna iedere schoolvakantie zat ik wel ergens in het buitenland. Al mijn geld ging op aan reizen, en anders ging ik wel liften en regelde een logeeradresje 😉 Mijn eerste verre reis was naar Zuid-Afrika. Destijds nog een hele onderneming. Met de bus en boot naar Londen en toen met het vliegtuig via Athene en Nairobi naar Johannesburg. Tja…toen was vliegen nog vrij duur, maar dat hield me niet tegen want ik had de reiskriebels al lang te pakken.

reisinspiratie en leuke tips voor ouders met tieners | www.travelbliss.nl

Mijn verhaal

Ik ben uiteindelijk toerisme gaan studeren, heb jaren bij NBBS Reizen gewerkt en een paar jaar rond de wereld gezworven met mijn rugzak. En toen ik moeder werd, ben ik niet gestopt met reizen. Ik word nu eenmaal gelukkig van spannende avonturen en nieuwe culturen ontdekken. En ik kan best een paar uurtjes aan het strand liggen hoor, maar niet te lang, dan word ik ongeduldig want ik wil wat zien! Ik hou van stedentrips, verre bestemmingen, maar ook Europa heeft genoeg mooie plekjes. Soms stel ik een reis helemaal zelf samen, maar boek ook rustig een pakketreis of (familie)groepsreis.

Omdat ik een eigen bedrijf heb, is het voor mij makkelijker om erop uit te trekken dan voor de rest van mijn gezin. En soms is het ook gewoon prettig om zonder kinderen op reis te gaan. Gewoon even lekker je eigen ding doen. De ervaringen die ik deel op Travelbliss zijn dus divers. Sommige reizen maak ik alleen of met mijn partner, maar we willen onze kinderen ook zo veel mogelijk meenemen op reis. Hen wat van de wereld laten zien en samen mooie herinneringen opbouwen.

Veel plezier op mijn reisblog en vooral veel reisgeluk!

 

Liefs,

Maaike

P.S. Op Travelbliss plaats ik affiliate links. Als je via zo’n link een vlucht of vakantie boekt, krijg ik daarvoor een kleine commissie. Maak dus vooral gebruik van deze links! Jij merkt daar niks van, en betaalt ook niets meer. En hierdoor kan ik dit blog bekostigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 Shares
Share
Tweet
Pin
Share