Mooiste plekken van Florida. Mijn top 5!

Florida is prachtig en de natuur erg afwisselend. Op sommige plekken is het heel erg toeristisch en vol met billboards en fastfood restaurants. Maar wat is de natuur prachtig! Ik was erg verrast door deze geweldige mooie natuur in Florida. Dat had ik niet verwacht. In dit artikel deel ik mijn 5 mooiste plekken van Florida.

Mooiste plekken van Florida

Mijn vriend en ik wilden nog even naar de zon in februari. Florida kwam niet echt voor in mijn top 10 favoriete bestemmingen. Maar met de waanzinnig betaalbare vliegtickets van Tui kozen we toch voor deze bestemming. En daar heb ik geen seconde spijt van. Want als je het hectische Orlando achter je laat, zijn er echt veel mooi plekken in Florida. Bekijk hier al mijn Florida tips en onze route. Dit vond ik persoonlijk de mooiste plekken in Florida.

mooiste plekken van florida key west | www.travelbliss.nl

#1 Key west

Key West is een absolute topper die je niet mag missen tijdens een bezoek aan Florida. Alleen de route over Highway 1 is al een leuke ervaring. De relaxte sfeer op Key West is niet te vergelijken met de rest van Florida. Pastelkleurige victoriaanse huizen met hun veranda’s zijn prachtig, en als je net iets buiten de toeristische plekken gaat zijn er ook nog rustige plekjes te vinden. Op Key West ben je dichter bij Havana dan bij Miami en dat merk je ook in de sfeer.

Tip: Maak gebruik van de gratis Pink bus in Key West.

mooiste plekken van florida - everglades

#2 Everglades

Een van de mooiste plekken van Florida: de Everglades. Dit is een prachtig uitgestrekt natuurpark, met veel afwisselende natuur. De ene keer zie je uitgestrekt moerasland en de andere keer loop je door dichtbegroeide mangrove. Vooral in het noordelijk gedeelte liggen de alligators vlak langs de weg (langs route 41). Route 41 is gewoon gratis en daar kun je stoppen bij parkeerplaatsen om de alligators van dichtbij te zien of korte wandelingen te maken. Voor de Everglades zelf betaal je 25 dollar maar daarvoor heb je wel 7 dagen toegang tot dit prachtige natuurpark.

mooiste plekken van florida - miami south beach | www.travelbliss.nl

#3 Miami beach

Als je een rondreis Florida maakt kan Miami natuurlijk niet ontbreken. Miami zelf vond ik niet bijzonder interessant, maar Miami South Beach is één van de mooiste plekken van Florida. De zee is niet ideaal om in te zwemmen vanwege de enorme golven en je mag maar een klein stukje de zee in, maar het is er prachtig. Wit zand, helder water en prachtige gekleurde strandhuisjes! Langs het strand en Ocean Drive loopt en mooie Boulevard. Tja, en Ocean Drive moet je gewoon gezien hebben!

mooiste plekken van sanibel island | www.travelbliss.nl

#4 Sanibel island

Sanibel Island is echt een prachtig eiland met tropische begroeiing, prachtige huizen en waar de schildpadden vrij rond lopen. Wij zagen gewoon schildpadden op het fietspad;) En als je geluk hebt kun je ook nog mooie schelpen vinden als souvenir.  Huur een fiets, maak een wandeling in een van de natuurparken of heerlijk relaxen op het strand. Wat mij betreft is dit één van de mooiste plekken van Florida.

mooiste plekken van florida - ocala forest | www.travelbliss.nl

#5 Natuurparken bij Orlando

Ik vond vooral de natuurparken iets ten noorden van Orlando verrassend mooi. Dit gedeelte van Florida is een stuk minder toeristisch waardoor het veel authentieker overkomt. Bezoek de natuurparken Blue Spring State Park of Ocala National Forest. Je vindt hier prachtige wandelroutes, kristal helder water en prachtige flora en fauna. Wij hebben hier ook zeekoeien gezien. Ook de route hiernaar toe vond ik prachtig.

Wat zijn jouw favoriete plaatsen in Florida? Wat vind jij de mooiste plekken van Florida?

 

Pin voor later

De 5 mooiste plekken van Florida | www.travelbliss.nl

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dutch Dutch English English
30 Shares
Share9
Tweet
Pin21
+1
Share