Harry Potter filmlocaties in Oxford bezoeken

Ben jij een echte Harry Potter fan? Op veel plaatsen in Engeland kun je locaties bezoeken die als filmdecor gebruikt zijn in de Harry Potter films. In Edinburgh en Londen wemelt het ervan. Maar ook in Oxford kun je als Harry Potter fan je hart ophalen. In dit artikel ontdek je alle Harry Potter filmlocaties in Oxford.

harry potter filmlocaties in oxford-christ church college

Harry Potter filmlocaties in Oxford op een rijtje

Oxford is een prachtige stad en doet dienst als filmdecor van veel films en series. Zo ook voor de Harry Potter films. Dus ga je naar Oxford en ben je benieuwd naar de Harry Potter filmlocaties in Oxford? Lees dan vooral verder. Ik heb hier alle Harry Potter filmlocaties in Oxford voor je op een rijtje gezet.

#1 Christ Church College

Waarschijnlijk is je eerste stop in Oxford: The Great Hall van Christ Church College want dit ademt Zweinstein. Hier vindt je de echte Grote Zaal. In de grote hal van het beroemde Christ Church College zijn echter geen opnames gemaakt, maar deze enorme zaal diende wel als inspiratiebron voor Hogwarts eetzaal in alle Harry Potter films. Ze bouwden een replica van The Great Hall van Christ Church College na in de studio’s.

Let op als je deze zaal bezoekt want de trappen die naar de grote hal leiden, zijn ook gebruikt voor een aantal scènes in verschillende Harry Potter films, onder andere in Harry Potter en de Steen der Wijzen als ze net aankomen op Zweinstein. En ook de smalle overdekte doorgang van het klooster van Christ Church College was te zien in Harry Potter. Bekijk de website van Christ Church College voor actuele prijzen en openingstijden.

harry potter filmlocaties in oxford-the great hall in christ church college

 

#2 Bodeleian bibliotheek

Ook de Bodeleian Library van de Universiteit van Oxford doet dienst als Harry Potter filmlocatie. De middeleeuwse leeszaal die bekendstaat als Duke Humfrey’s Library komt in een aantal Harry Potter films voor als Hogwarts bibliotheek. Deze bibliotheek dateert uit de veertiende eeuw en is de oudste openbare universiteit van Europa. De bibliotheek kun je alleen bezoeken met een rondleiding. Dat is zeker een aanrader. Ook als je geen Harry Potter fan bent. Bij deze rondleiding door de Bodeleian Library bezoek je ook meteen de Divinty School.

harry potter filmlocaties in oxford-universiteit van oxford

#3 Divinty School

De Divinty school met het prachtige gotische plafond werd vooral gebruikt als de ziekenboeg van Zweinstein. Maar dit was ook de locatie waar de studenten van Zweinstein leerden dansen. De Divinity School is gebouwd tussen 1427 en 1483 en is daarmee de oudste ruimte van de universiteit van Oxford. Vroeger werd de Divinity School gebruikt om mondelinge examens af te nemen. Tegenwoordig kleden de studenten zich hier om als ze hun bull in ontvangst nemen.

Als je een tour boekt om de Bodeleian Library te bezoeken dan breng je ook een bezoek aan de Divinty School. Die rondleiding duurt een half uur. Heb je weinig tijd? Dan kun je ook alleen de Divinity School bezoeken.

harry potter filmlocaties in oxford- divinity school

#4 Bridge of Sighs

De Bridge of Sighs (de officiële naam is Hertford Bridge) is een brug die stamt uit 1914. De voetgangersbrug verbindt twee delen van Hertford College met elkaar. Ook deze is gebruikt als Harry Potter filmdecor.

harry potter filmlocaties in oxford-bridges of sighs

#5 New College

Op het terrein van New College staat de enorme eik die een rol speelde in de scene waarin Draco Malfidus en Harry Potter strijden in Harry Potter en de Vuurbeker. Je kunt een foto van de boom vanaf de straat maken.

Die boom staat op het terrein van New College. Je kunt de boom dus van dichterbij bewonderen als je New College bezoekt. Dit is een prachtige College die stamt uit de dertiende eeuw. Bekijk de website van New College voor actuele prijzen en openingstijden.

Harry Potter filmlocaties self-guided tour

Wil jij de Harry Potter filmlocaties in Oxford bezoeken? Download dan hier een handig overzicht van alle locaties in Oxford en de Harry Potter films.

 

Pin voor later

harry potter filmlocaties oxford

10 gedachten over “Harry Potter filmlocaties in Oxford bezoeken

 • 15 november 2018 om 12:35 pm
  Permalink

  Ik ben niet zo’n grote Harry Potter fan maar dit vind ik wel echt cool om te zien! Leuk toch dat je in Engeland op zoveel plaatsen zo’n ervaring kunt meemaken! 🙂

  Beantwoorden
  • 15 november 2018 om 9:37 pm
   Permalink

   Hoi Julie, ook als je geen Harry Potter fan bent, is Oxford echt een prachtige stad. Ik ben ook geen supergrote Harry Potter fan, maar deze bezienswaardigheden in Oxford zijn sowieso tof om te bezoeken 😉 Groetjes, Maaike

   Beantwoorden
 • 15 november 2018 om 8:34 am
  Permalink

  Wauw deze moet ik echt onthouden, heb er nooit over nagedacht dat het mogelijk is om die locaties te bezoeken. Superleuk

  Beantwoorden
  • 15 november 2018 om 9:35 pm
   Permalink

   Hoi Danielle, jaaaa…is super leuk om al die Harry Potter locaties in Oxford te bezoeken. Oxford is sowieso prachtig en dient regelmatig als filmdecor 😉 Groetjes, Maaike

   Beantwoorden
  • 15 november 2018 om 6:37 am
   Permalink

   Wat een leuke schooltrip! Oxford is ook zo’n geweldig mooie stad.

   Beantwoorden
 • 14 november 2018 om 4:58 pm
  Permalink

  Ik vind dus echt te leuk om te zien! Hier spreekt een trouwe Harry Potter-fan 😉 Geen idee of ik ooit de locaties ga bezoeken, maar ik heb in elk geval flink genoten van al deze foto’s en de bijbehorende tips en uitleg!

  Beantwoorden
  • 15 november 2018 om 6:36 am
   Permalink

   Hoi Amanda, wat leuk dat je een echte Harry Potter fan bent en genoten hebt van dit blog! Die Harry Potter filmlocaties in Oxford zijn echt de moeite waard. Kun je ook mooi combineren met een bezoekje aan Londen 😉 Liefs, Maaike

   Beantwoorden
 • 14 november 2018 om 10:45 am
  Permalink

  Wat gaaf zeg, hier zou toch elke Harry Potter fan heen moeten gaan. Gaaf hoor. Handig deze tips.

  Beantwoorden
  • 14 november 2018 om 3:29 pm
   Permalink

   Leuk om te horen dat je de tips over de Harry Potter locaties in Oxford leuk vindt 😉

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dutch Dutch English English
252 Shares
Share148
Tweet
Pin104
Share