Gratis museums in Malaga op zondag

Wil je een museum bezoeken tijdens je stedentrip in Malaga? Plan dan een weekend Malaga want op zondag kun je de meeste museums in Malaga gratis bezoeken. Een mooie reden om eens wat cultuur te snuiven! Dat geldt trouwens ook voor andere Spaanse steden zoals Barcelona.

gratis museums malaga

7x Gratis museums in Malaga bezoeken

Er zijn genoeg mooie bezienswaardigheden in Malaga.  Daarnaast zijn er ook genoeg gratis dingen te doen in Malaga. En op zondag heb je ook nog eens gratis toegang tot de meeste museums in Malaga. Hieronder een overzicht van alle museums in Malaga die je op zondag gratis kunt bezoeken.

#1 Picasso museum Malaga (laatste 2 uur)

De bekende schilder Picasso is geboren in Malaga. Behalve zijn geboortehuis (wat nu ook een museum is, zie tip 2), vind je ook het Picasso museum in Malaga. Hier kun je een aantal van zijn werken  bewonderen. Iedere zondag kun je het Picasso museum in Malaga de laatste 2 uur gratis bezoeken. De openingstijden verschillen per seizoen.

Check de website van het Picasso museum voor actuele openingstijden.

#2 Geboortehuis Picasso (vanaf 16.00 uur)

Ook het geboortehuis van Picasso (Casa Natal de Picasso) is op zondag gratis toegankelijk. Je vindt dit geboortehuis aan de Plaza de la Merced. Hier worden vooral objecten uit zijn kindertijd tentoongesteld. Je kunt gratis naar binnen in het Casa Natal de Picasso op zondag tussen 16:00 en 20:00 uur.

Ga naar de website van Casa Natal de Picasso voor actuele openingstijden.

gratis museums malaga - alcazaba

#3 Alcazaba Malaga (vanaf 14.00 uur)

Het Alcazaba is de Moorse vesting die midden in het historische centrum ligt. Op de top van de heuvel bevindt zich het 14e eeuwse kasteel: de Gibralfero. Dit is een van de mooiste bezienswaardigheden in Malaga. Vanaf hier heb je ook een adembenemend uitzicht over heel Malaga. Beide bezienswaardigheden kun je op zondag vanaf 14.00 uur gratis bezoeken tot sluitingstijd. De openingstijden verschillen per seizoen.

Raadpleeg de website van Alcazaba voor actuele openingstijden.

#4 Carmen Thyssen museum (vanaf 17.00 uur)

Het Carmen Thyssen museum bevat een collectie schilderijen uit verschillende periodes van de Spaanse schilderkunst. Iedere zondag kun je dit museum gratis bezoeken van 17.00 tot 20.00 uur. Het pand zelf is ook de moeite waard want dit museum is gevestigd in een prachtig paleis.

Bezoek de website van het Carmen Thyssen museum voor actuele openingstijden.

gratis museums malaga - centre pompidou malaga

#5 Centre Pompidou (vanaf 16.00 uur)

Dit museum is een dependance van Centre Pompidou in Parijs. Dit moderne museum staat in de haven en je herkent het meteen aan de kleurrijke kubus. Het moderne Centre Pompidou zet iedere zondag de deuren open voor het grote publiek van 16.00 uur tot 20.00 uur. Je vindt hier moderne kunst uit de 20e en 21e eeuw met o.a. ook werken van Picasso en Kandinsky.

Ga naar de website van Centre Pompidou Malaga voor actuele openingstijden.

#6 CAC Malaga (vanaf 10.00 uur)

Het CAC Malaga is altijd gratis te bezoeken, dus ook op zondag. Let wel op want dit museum doet nog aan siësta en is tussen 14.00 en 17.00 uur gesloten. Dit museum voor hedendaagse kunst bevat een collectie kunstwerken van Spaanse en internationale kunstenaars. Naast een vaste collectie zijn hier ook tijdelijke exposities.

Bekijk de actuele openingstijden en exposities op de website van CAC Malaga.

#7 Russisch staatsmuseum Malaga (vanaf 16.00 uur)

In de oude tabaksfabriek bevindt zich dit bijzondere museum. Het is een expositieruimte van het Russisch staatsmuseum van Sint Petersburg. In dit museum kun je Byzantijnse iconen en werken van verschillende Russische kunstenaars bewonderen. Iedere zondag vanaf 16.00 uur tot sluitingstijd kun je hier gratis naar binnen wandelen.

Check de website van Museo Ruso voor actuele openingstijden.

Heb jij weleens een van deze museums in Malga bezocht? Welke lijkt jou het meest interessante museum in Malga?

 

Vind je het interessant? Pin voor later!

Gratis museums in Malaga op zondag | www.travelbliss.nl

18 gedachten over “Gratis museums in Malaga op zondag

  • 21 februari 2019 om 11:27 pm
   Permalink

   Heel leuk en zeker als het gratis is, dan kun je nog eens een kijkje gaan nemen in museums waar je misschien normaal niet zo snel heen zou gaan 😉

   Beantwoorden
 • 21 februari 2019 om 3:53 pm
  Permalink

  Ben er (helaas) nog nooit geweest, een vriendin van me gaat in de meivakantie dus ik stuur je artikel even door!

  Beantwoorden
  • 21 februari 2019 om 11:25 pm
   Permalink

   Wat leuk dat je mijn artikel over Malaga doorstuurt naar je vriendin. Dank je wel! Hopelijk gaat ze genieten van Malaga.

   Beantwoorden
 • 7 februari 2019 om 7:55 am
  Permalink

  Leuk hè. Ik was on malaga 6 maanden voor mn stage. N geweldige stad. Heb alle museum gezien die je hebt beschreven.

  Beantwoorden
  • 8 februari 2019 om 7:15 am
   Permalink

   Wat leuk dat je een half jaar in Malaga gewoond hebt. Een ontzettend leuke stad inderdaad en dan kan ik me voorstellen dat jij al die museums in Malaga bezocht hebt!

   Beantwoorden
  • 8 februari 2019 om 7:13 am
   Permalink

   Ja ideal die gratis museums in Malaga op zondag! Dan kom je nog eens ergens 😉

   Beantwoorden
 • 6 februari 2019 om 4:29 pm
  Permalink

  Nog nooit geweest maar dat je gratis naar museum kan vind ik geweldig ik wil overal graag meer van leren zeker op vakanties

  Beantwoorden
  • 6 februari 2019 om 6:14 pm
   Permalink

   Dat vind ik ook tof die gratis museums in Malga! Ze zouden dat in Nederland ook best mogen invoeren 😉

   Beantwoorden
 • 6 februari 2019 om 10:27 am
  Permalink

  Ik ben nog nooit in Malaga geweest, maar zou er wel graag een keer naartoe willen! Ik zou niet zo gauw een museum bezoeken in het buitenland.

  Beantwoorden
  • 6 februari 2019 om 1:51 pm
   Permalink

   Dat is juist het mooie van die gratis museums in Malaga! Anders zou ik ook niet naar al die museums gaan, maar als het gratis is, is het altijd leuk om eens een kijkje te nemen. En deze museums in Malaga zijn erg interessant omdat ze ook niet te groot zijn.

   Beantwoorden
 • 6 februari 2019 om 10:13 am
  Permalink

  Wat een handige tips en wat grappig, dat dit zo is, ik weet wel in San Diego in Amerika daar waren de museums op dinsdag altijd gratis te bezoeken. Ik ben nog nooit naar een museum inMalaga geweest, maar ik zou zeker kiezen voor het geboorte huis van Picasso.

  Beantwoorden
  • 6 februari 2019 om 1:49 pm
   Permalink

   Normaal zou ik ook nooit al die museums bezoeken want de terrasje zijn ook leuk in Malaga en ik kan me gewoon geen uren vermaken in een museum. Maar als het dan toch gratis is, wil ik wel even cultuur snuiven. Grappig dat jij voor het geboortehuis van Picasso zou kiezen want dit is een klein museum en misschien wel de minst interessante in het lijstje.

   Beantwoorden
 • 6 februari 2019 om 8:43 am
  Permalink

  Altijd handig vol te weten, maar is het dan niet veel drukker dan gewoonlijk?

  Beantwoorden
  • 6 februari 2019 om 1:46 pm
   Permalink

   Die drukte valt wel mee als je niet in de zomermaanden gaat. Dan is het sowieso drukker in Malaga. De laatste keer was ik er eind januari en toen vond ik de drukte in de museums op zondag wel meevallen. Waarschijnlijk drukker dan op andere dagen maar als echte Nederlander heb ik natuurlijk voor de gratis zondag gekozen dus dat kan ik niet vergelijken 😉

   Beantwoorden
 • 6 februari 2019 om 8:31 am
  Permalink

  Ben nog nooit in Malaga geweest , maar zijn echt hele mooie foto’s. Hou deze in mijn achterhoofd voor als we er een keer heen gaan. Moet immers overal een keer geweest zijn toch 😉

  Beantwoorden
  • 6 februari 2019 om 1:42 pm
   Permalink

   Haha dan heb je nog wat te doen als je alle plekjes op de wereld wil bezoeken. Malaga is echt een aanrader en een leuke stad om een paar dagen heen te gaan, te combineren met een strandvakantie of om de rest van Andalusie te bezoeken.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

308 Shares
Share180
Tweet
Pin128
Share