Leuke gratis bezienswaardigheden in Parijs met tieners

Natuurlijk kun je gewoon de sfeer proeven van een wereldstad als Parijs. De vele monumenten zijn al prachtig aan de buitenkant en ook wandelen over de Champs-Élysées en langs de Seine met de prachtige kades en bruggen kost je helemaal niks. Maar ook met een klein budget kun je genieten van Parijs. In dit artikel geef ik 7 tips voor gratis bezienswaardigheden in Parijs

gratis bezienswaardigheden parijs met tieners

Gratis bezienswaardigheden in Parijs

Voor mij is het altijd een sport om uit te pluizen hoe ik geld kan besparen tijdens een stedentrip. Zo houd je meer geld over om een extra stedentrip of vakantie te boeken. Zeker als je met het hele gezin op vakantie gaat, kunnen de kosten aardig oplopen. Lees hieronder mijn tips voor een aantal gratis bezienswaardigheden in Parijs.

#1 Gratis museum bezoek

Zin in een museumbezoek? Een aantal musea in Parijs kun je altijd gratis bezoeken. Voor de grotere, vaak meer bekendere musea geldt dat ze de eerste zondag van de maand gratis toegankelijk zijn. Dat geldt ook voor het Louvre, Musée d’Orsay en Centre Pompidou. En de meeste musea zijn sowieso gratis voor jongeren tussen de 18 en 26 jaar, gewoon op vertoon van een Europees paspoort. Check hier alles over een gratis museum bezoek in Parijs.

#2 Geniet van een gratis voorstelling

Dit opvallend moderne gebouw is het centrum van de moderne kunst in Parijs. Op het plein voor Centre Pompidou is het altijd druk en kun je allerlei leuke optredens en straattoneel bewonderen. Of luisteren naar een muzikaal optreden. Er is hier altijd wel wat te beleven. Dus met mooi weer is het een prettig plek om even uit te rusten van het vele wandelen langs de gratis bezienswaardigheden in Parijs 😉

bezienswaardigheden parijs: centre pompidou

#3 Mooi uitzicht over Parijs vanaf een dakterras

Als het helder weer is, kun je genieten van een prachtig uitzicht over Parijs vanaf het dakterras van warenhuis Galeries Lafayette aan de Boulevard Haussmann. Dit uitzicht is helemaal gratis, zolang je niet op het terras van het restaurant gaat zitten. Ook het nabij gelegen luxueuze warenhuis Printemps heeft zo’n gratis toegankelijk dakterras.

#4 Beklim de toren van de Notre Dame

Veel kerken in Parijs zijn gratis toegankelijk. Ook de imposante Notre Dame is grotendeels gratis toegankelijk. Voor het beklimmen van de kerktoren betaal je normaal gesproken wel entree (als je ouder dan 25 jaar bent), maar de eerste zondag van de maand kun je de 387 treden gratis betreden en genieten van het uitzicht.

Dit is een plek vol geschiedenis. Napoleon Bonaparte liet zich in deze kathedraal tot keizer kronen en veel hoogwaardigheidsbekleders werden hier begraven. Maar de Notre dame werd vooral bekend dankzij het boek ‘De klokkenluider van de Notre Dame’ van Victor Hugo.

Tip: Vergeet ook niet naar de Point zéro des routes de France te kijken voor je de Notre Dame betreedt. Dit is het het nulpunt van waaraf alle afstanden in Frankrijk gemeten worden. Je herkent dit punt aan een ronde steen valk voor de Notre Dame.

Gratis bezienswaardigheden in Parijs. Bekijk de Notre Dame en de Sacre Coeur.

#5 Sacre-Cœur op de heuvel Montmartre

De Sacré-Cœur kun je ook gratis van binnen bekijken, maar geniet ook even van het uitzicht. Het uitzicht vanaf de trappen van de Sacré-Cœur is fantastisch. Het beklimmen van de trappen is een flinke klim, maar je kunt ook met een kabeltreintje naar boven. Als je een dagkaart voor de metro hebt, kun je gratis met dit kabeltreintje. Vergeet niet het pleintje Place du Tetre te bezoeken. Dit is het bekende pleintje met schilders en portrettekenaars.

#6 Begraafplaats Pere Lachaise

Misschien een beetje vreemd om een begraafplaats te bezoeken, maar meer dan drie miljoen bezoekers komen ieder jaar naar begraafplaats Père-Lachaise. Dat komt niet alleen door de groteske grafmonumenten uit vorige eeuwen. Op deze begraafplaats zijn de graven te vinden van beroemde inwoners van Parijs. Zo liggen Jean Paul Sartre, Simone de Beauvoir, Edith Piaf, Maria Callas, Molière, Chopin, Karel Appel, Oscar Wilde en Jim Morrison hier begraven.

#7 Pantheon in de wintermaanden

Het Panthéon is alleen op de eerste zondagen van november tot en met maart gratis te bezoeken. Toch wil ik het Panthéon in dit lijstje van gratis bezienswaardigheden in Parijs vermelden. De buitenkant van dit mausoleum is al prachtig, maar het interieur is nog veel mooier. De mooi koepel en de prachtige muurschilderingen zijn een bezoekje aan dit gebouw meer dan waard. In dit mausoleum liggen onder andere Marie Curie, Victor Hugo en Voltaire begraven in de ondergrondse crypte.

 • Iedereen onder de 18 jaar mag sowieso gratis naar binnen.
 • Jongeren tussen de 18 de 26 jaar mogen ook altijd gratis naar binnen, maar alleen op vertoon van een Europees paspoort.

Praktische informatie stedentrip Parijs

Vervoer in Parijs

In Parijs reis je het snel en gemakkelijk met de metro. Je kunt verschillende kaartjes kopen en meestal heb je genoeg aan zone 1 en 2. Voor enkele bezienswaardigheden zoals La Défense heb je ook zone 3 nodig. Kaartjes kun je gewoon kopen in ieder metrostation. Je hebt een aantal opties.

 • Enkele reis kost € 1,90.
 • Carnet van 10 kaartjes (met meerdere personen gebruiken) kost € 14,90.
 • Paris Visite Card voor 1,2,3 of 5 dagen. Deze kost voor 1 dag € 11,65 en voor 5 dagen € 63.
 • Kijk voor actuele prijzen op de website van RATP.

Tip: Je kunt ook een Mobilis ticket kopen. Dit is een dagpas (waar niet veel reclame voor wordt gemaakt) die iedereen kan kopen. Deze kost € 7,50 voor zone 1 en 2, en €10 voor zone 1-3.

Hotels in Parijs

In Parijs is een ruime keuze aan hotels en appartementen. Aangezien je toch het meeste per metro reist in Parijs, is het goed om te kijken of de accommodatie dichtbij een metrostation ligt.

Vervoer naar Parijs

Kijk voor goedkope tickets op Skyscanner of Tix.nl.

Stedentrip Parijs

Er zijn meerdere aanbieders voor een stedentrip naar Parijs zoals Tui of Kras stedentrips of D-reizen.

 

Pin voor later

Leukste gratis bezienswaardigheden in Parijs met tieners | www.travelbliss.nl

18 gedachten over “Leuke gratis bezienswaardigheden in Parijs met tieners

 • 29 maart 2019 om 10:51 pm
  Permalink

  Naar boven lopen om de Sacre-Cœur te zien is toch wel een van mijn favoriete dingen om te doen in Parijs 🙂

  Beantwoorden
  • 30 maart 2019 om 7:44 am
   Permalink

   Dat is ook wel een hel mooi stukje Parijs 🙂

   Beantwoorden
 • 29 maart 2019 om 12:56 pm
  Permalink

  Super leuke tips! Ik hou v Parijs en wil graag binnenkort met de kids gaan. Ik heb je blog even opgeslagen☺️

  Beantwoorden
  • 29 maart 2019 om 8:31 pm
   Permalink

   Leuk om te horen! Parijs is zo’n leuke stad met kinderen dus heel veel plezier in Parijs!

   Beantwoorden
  • 28 maart 2019 om 10:04 pm
   Permalink

   Parijs is zeker een prachtige stad en de bezienswaardigheden in Parijs zijn leuk voor jong en oud 😉

   Beantwoorden
 • 28 maart 2019 om 2:18 pm
  Permalink

  Ahhh goede tips. Die ga ik gebruiken bij mijn volgende tripje naar Parijs!

  Beantwoorden
  • 28 maart 2019 om 10:02 pm
   Permalink

   Leuk te horen dat je het bruikbare tips vindt. Heb je al een tripje gepland staan?

   Beantwoorden
 • 27 maart 2019 om 5:04 pm
  Permalink

  Parijs is en blijft een hele leuke stad waar genoeg te zien is wat niet duur is of wat inderdaad gratis kan. Ik vind vooral het uitzicht onbetaalbaar en het sfeertje in Montmarte met de nodige optredens als je geluk hebt.

  Beantwoorden
  • 27 maart 2019 om 10:08 pm
   Permalink

   Parijs is geweldig en dat uitzicht is inderdaad onbetaalbaar. Dat straattoneel is helemaal geweldig. Ook bij Cente Pompidou kun je vaak genieten van straattoneel of andere optredens. Zo leuk!

   Beantwoorden
 • 27 maart 2019 om 2:53 pm
  Permalink

  Dank je wel voor de tips! Wij gaan eind mei voor een weekje naar Parijs, eerst enkele dagen roland garros en dan enkele dagen de stad in. Jouw tips komen zeker van pas!

  Beantwoorden
  • 27 maart 2019 om 10:06 pm
   Permalink

   Dat zijn mooie vooruitzichten! Wat gaaf dat jullie naar Roland Garros gaan. Ik ben jaloers! En fijn dat je wat aan deze tips over gratis bezienswaardigheden in Parijs hebt.

   Beantwoorden
  • 27 maart 2019 om 10:04 pm
   Permalink

   Leuk om te horen dat je mijn overzicht van gratis bezienswaardigheden in Parijs handig vindt 😉

   Beantwoorden
 • 27 maart 2019 om 8:02 am
  Permalink

  Wat leuk om te lezen, wij waren vorig jaar in Parijs met de kinderen en hebben toen ook zo genoten. Zo veel gewandeld en geen gemopper gehoord 🙂

  Beantwoorden
  • 27 maart 2019 om 8:21 am
   Permalink

   Kinderen vinden het meestal helemaal geweldig in Parijs. Er is ook zo veel te zien in Parijs! Alleen de metro is al een beleving op zich 😉

   Beantwoorden
 • 27 maart 2019 om 7:27 am
  Permalink

  Jeetje wat is er eigenlijk veel gratis te ondernemen als ik dat zo zie. En zijn ook echt wel hoogtepunten!! Ik ben er als kind n aantal keer geweest, toen kreeg ik t niet zo mee al die kosten.

  Beantwoorden
  • 27 maart 2019 om 8:19 am
   Permalink

   Haha dat klinkt bekend dat kinderen niet realiseren wat het allemaal kost. Maar als je het een beetje uit kient kun je in veel steden best nog wat kosten besparen. Zeker met een gezin maakt dat best wel een verschil. Voor mij dus een hobby zodat we geld overhouden voor extra tripjes 😉 En er zijn inderdaad genoeg prachtige gratis bezienswaardigheden in Parijs!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

988 Shares
Share
Tweet
Pin988
Share