Goedkope vliegtickets met Ryanair zoeken. Zo werkt het!

Ryanair is een van mijn favoriete luchtvaartmaatschappijen. Niet omdat ze nou zo veel beter zijn dan andere maatschappijen, maar puur voor de goedkope vliegtickets. Regelmatig kun je voor spotprijzen vliegen. ‘Hoe vind je altijd die goedkope vliegtickets met Ryanair?’ is een vraag die ik vaak krijg. Dat vertel ik je precies in dit artikel.

goedkope vliegtickets ryanair vinden

Ryanair heeft goedkope aanbiedingen

Met Ryanair kun je vaak voor een spotprijs vliegen naar bestemmingen in Europa. Als je een beetje flexibel bent tenminste. Zelf betaal ik meestal nooit meer dan 50 euro voor een retourtje. Ook niet in de schoolvakanties. En ik heb ook al een aantal keer een retourtje voor minder dan 20 euro gevonden. Lang leve de low-cost airlines want vroeger zat ik 24 uur in een bus om in Spanje te komen 😉

Aan boord heb je geen enkele luxe bij Ryanair. Stoelen kunnen niet eens achteruit. En ik neem het maar voor lief dat er een jingle afgaat als ze op tijd landen of dat ze loterij tickets verkopen aan boord 😉 Maar bij de meeste vliegmaatschappijen is de luxe er wel een beetje af. De beenruimte wordt steeds krappen en je krijgt tegenwoordig bijna nergens meer eten en drinken aan boord bij korte vluchten.

Vliegen met Ryanair is goedkoper dan de trein

Vroeger moest je nog helemaal naar Brussel Zuid (oftewel Charleroi) om gebruik te maken van die goedkope vliegtickets met Ryanair. Tegenwoordig heeft Ryanair steeds meer vluchten vanaf Eindhoven en Brussel. Wat dat betreft heb ik geluk dat ik in het zuiden van Nederland woon en binnen een uur in Eindhoven of Brussel ben. Dat maakt het voor heel gemakkelijk om een paar dagen weg te gaan.

Ik reis zelf dus regelmatig met Ryanair. Een vliegticket naar een leuke Europese bestemming voor mij vaak goedkoper dan een retourtje per trein naar Amsterdam. Amsterdam is ook leuk, maar ik wil ook graag zo veel mogelijk van deze mooie aardbol zien. Dus boek ik regelmatig een vliegticket met Ryanair naar een leuke Europese stad.

Goedkope vliegtickets met Ryanair zoeken

Mensen vragen mij vaak hoe ik toch altijd die goedkope vliegtickets met Ryanair vind? Dat ga ik je nu precies laten zien. De truc bij Ryanair is dat je het best de planningsoptie kunt gebruiken. Dan krijg je namelijk een handig overzicht van alle bestemmingen. Hoe vind je de beste vliegticket met Ryanair?

 • Ga naar de website van Ryanair.
 • Klik bovenaan in het menu op ‘Plan’.
 • Vervolgens selecteer je de optie ‘Zoek tarieven’.

goedkope vliegtickets met ryanair hoe doe je dat

 

 • Je komt dan in het volgende scherm:

goedkope vliegtickets met ryanair hoe vind je die

 

 • Vul bij ‘Van’ een vertrekplaats in (Eindhoven bijvoorbeeld).
 • Bij ‘Naar’ laat je dit gewoon op ‘Overal’ staan.

In het volgende scherm krijg je dan een overzicht van alle bestemmingen. Je ziet dus in één oogopslag waar je heen kunt vliegen vanaf Eindhoven bijvoorbeeld, vanaf welke prijs en wat de goedkoopste maand is voor die bestemming.

goedkope vliegtickets ryanair hoe vind je die

Bestemmingen onderzoeken

Vervolgens scrol ik door die lijst heen om te zien welke bestemmingen mij aanspreken. Die vluchten ga ik dan verder onderzoeken. Ik klik op een bestemming waar ik wel heen wil. Je krijgt dan een handig overzicht met de vluchttarieven van Ryanair te zien.

goedkope vliegtickets ryanair hoe zoeken

Ik kijk wanneer er gunstige tarieven zijn, in een periode dat wij weg kunnen natuurlijk. Als we met het hele gezin gaan, ben ik afhankelijk van schoolvakanties. Ook bekijk de vliegdagen en vluchttijden. Als de tarieven te hoog zijn of de vluchttijden heel ongunstig, dan kies ik een andere bestemming. Ik doe weer precies hetzelfde. En als ik vanuit Eindhoven niks kan vinden, check ik de mogelijkheden vanaf Brussel.

Check meerdere bestemmingen

Het is even wat uitzoekwerk omdat je vaak verschillende  bestemmingen bekijkt. Maar je wil toch een aantrekkelijke prijs vinden voor je vliegticket? Stel dat wij in de herfstvakantie weg willen met onze tieners. Dan bekijk ik de tarieven voor oktober. Als ik een leuke prijs vind voor een vlucht naar Ibiza, dan gaan we naar Ibiza. En als ik een leuke vlucht naar Barcelona vind dan gaan we naar Barcelona.

Ben je flexibel genoeg om van maandag tot en met vrijdag te gaan in plaats van om perse op zaterdags te willen vertrekken? Dan kun je dus voor een spotprijs vliegen. Zeker als je bestemming ook niet zo veel uitmaakt. En zeg nou zelf, er zijn vast meerdere leuke bestemmingen om uit te kiezen. Natuurlijk bekijk ik ook alleen bestemmingen die ik wel zie zetten.

Aanvullende tips goedkope vliegtickets met Ryanair

Hieronder nog een paar aanvullende tips om de goedkoopste vliegtickets met Ryanair te vinden.

#1 Vergelijk verschillende luchthavens

Houd er rekening mee dat het in bepaalde schoolvakanties ook verschil kan maken vanaf waar je vertrekt. In de meivakantie is het bijvoorbeeld vaak goedkoper om vanuit België te vertrekken omdat het daar dan geen schoolvakantie is. Vandaar dat ik meestal Eindhoven en Brussel met elkaar vergelijk, tenzij ik direct al een heel goedkoop vliegtarief vind 😉

#2 Boek op tijd

Mijn ervaring is ook dat het meestal goedkoper is als je op tijd begint met zoeken. Dus als wij een stedentrip of vakantie in de herfstvakantie willen maken, boek ik de vliegtickets meestal voor de zomervakantie. De last-minute tarieven zijn vaak een stuk hoger.

#3 Meld je aan voor de nieuwsbrief

Een andere tip: meld je aan voor de nieuwsbrief van Ryanair. Ze hebben regelmatig aantrekkelijke aanbiedingen. Ze gooien dan een aantal stoelen in de aanbieding. Daar krijg je een melding van in je mail zodat je weet dat je de website even kunt checken voor een leuke aanbieding 😉

Pin voor later

Goedkope vliegtickets met Ryanair zoeken. Zo werkt het! | www.travelbliss.nl

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

4 gedachten over “Goedkope vliegtickets met Ryanair zoeken. Zo werkt het!

 • 27 juni 2018 om 10:10 am
  Permalink

  Heb je toevallig ook een leuke tip voor goedkope overnachtingen? Zonder jou had ik dit dus nooit uitgevonden Haha! Ben al opzoek naar een weekendje weg als cadeau voor mijn vriend 😀

  Beantwoorden
  • 27 juni 2018 om 9:31 pm
   Permalink

   Hi Dana,

   Wat leuk om te horen en wat een leuk cadeau voor je vrien!. Zelf gebruik ik altijd Booking.com (zou lief zijn als je een linkje op mijn website gebruikt, dan krijg ik een kleine commissie en voor jou maakt het verder niks uit 😉 Je betaalt gewoon hetzelfde maar zo kan ik mijn website in leven houden). Op deze website kun je namelijk sorteren op ” Laagste prijs eerst” en dan gewoon de lijst accommodaties doornemen tot je iets leuks ziet.

   Maaike

   Beantwoorden
  • 26 juni 2018 om 12:42 pm
   Permalink

   Hi Daphne, ja eigenlijk is het absurd maar ik vind het niet erg hoor. Zo kom je nog eens ergens 😉

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

50 Shares
Share
Tweet
Pin50
Share