Doen in Sevilla: 10 Hoogtepunten van Sevilla

Sevilla is de hoofdstad van Andalusië en misschien ook wel de mooiste stad van deze streek in Spanje. Er zijn tal van prachtige bezienswaardigheden in Sevilla. Wat moet je doen in Sevilla? Hieronder zet ik 10 hoogtepunten van Sevilla op een rijtje. 

bezienswaardigheden-sevilla-plaza-de-espania

10x Doen in Sevilla

De eerste keer dat ik Sevilla bezocht, ging ik om de wereldtentoonstelling (Expo 92) te bezoeken. Toevallig kwam ik tijdens de Feria d’abril. Ik had hier nog nooit van gehoord, maar dit is een ongelofelijk evenement. De hele bevolking is uitgedost in kleurrijk flamenco outfits en de hele avond worden er Sevillanas gedanst en gefeest.

Een hotelkamer vinden was toen onmogelijk. Gelukkig had ik een lift gekregen van een stel Australiërs dus zat er niks anders op dan in dat oude Volkswagen busje te slapen. Toen heb ik weinig van de stad zelf gezien. Een goede reden om nog een keer terug te gaan om de bezienswaardigheden van Sevilla te bekijken.

Een stedentrip Sevilla kun je ook goed combineren met andere steden in Andalusië:

doen-in-sevilla-real-alcazar

#1 Real Alcazar

Dit indrukwekkende Moorse paleis staat op de UNESCO werelderfgoedlijst en is een van de bekendste bezienswaardigheden van Sevilla. De Moorse invloeden zijn duidelijk zichtbaar in de vele mozaïeken en andere prachtige details, en het is een mooi voorbeeld van mudéjar stijl. Het koninklijk paleis van Sevilla is het oudste paleis van Europa dat nog door een koninklijke familie gebruikt wordt, maar het is ook toegankelijk voor bezoekers. Ook de prachtige tuinen van het Real Alcazar zijn een bezoekje meer dan waard. Deze tuinen werden ook gebruikt als decor voor de Game of Thrones. Bezoek de website van Real Alcazar voor meer informatie.

#2 Plaza de España

Plaza de España is één van de meest kenmerkende bezienswaardigheden van Sevilla. Het is gebouwd voor de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling in 1929. Aan een enorm plein bevindt zich het Paviljoen de España dat gebouwd is in de vorm van een halve cirkel. Op de gevel bevinden zich vijftig ingelegde mozaïeken die naar de vijftig Spaanse provincies verwijzen. Het plein is rijkelijk versierd met vrolijk gekleurde keramische tegeltjes, fonteinen en bruggen.

#3 La Giralda en de kathedraal van Sevilla

De kathedraal van Sevilla is het grootste gotische gebouw van de wereld en staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. In de kathedraal ‘Santa Maria de la Sede‘ vindt je het praalgraf van Columbus. De kathedraal is gebouwd op de plek waar vroeger een moskee stond. Veel details zijn bewaard gebleven waaronder de 100 meter hoge minaret, die nu La Giralda wordt genoemd. Deze toren stamt uit de twaalfde eeuw en is één van de weinige minaretten die bewaard zijn gebleven uit de Moorse tijd. Het bovenste deel van deze minaret werd in de veertiende vernield door een aardbeving, waarna er een klokkenstoel in renaissancestijl bovenop werd gebouwd. Meer informatie over openingstijden en prijzen.

#4 Wijk Santa Cruz

De oude Joodse wijk Santa Cruz is de mooiste wijk van Sevilla, en ook de meest toeristische wijk. De ‘Barrio Santa Cruz’ kenmerkt zich door smalle kronkelende straatjes, gezellige pleintjes en sfeervolle patio’s. Hier kun je dus heerlijk ronddwalen. Tussen de vele souvenirwinkels, vind je ook genoeg speciaalzaken, barretjes en knusse eettentjes.

#5 Basilica de la Macarena

Deze kleine neobarokke basiliek is niet heel bijzonder, maar in de basiliek bevindt zich wel een bijzonder beeld. Dit is het thuis van La Virgen de la Esperanza Macarena, het meest aanbeden Mariabeeld van Sevilla. Ze is de beschermheilige van Sevilla. Tijdens de processies van Semana Santa wordt deze Madonna door de straten gedragen en toegejuicht door de inwoners van Sevilla. De basiliek werd in 1949 speciaal voor dit Mariabeeld gemaakt. Basilica de la Macarena.

doen-in-sevilla-metropol-parasol

#6 Metropol Parasol

Oorspronkelijk was de Plaza de Encarnación een troosteloos plein. Tegenwoordig vind je hier de Metropol Parasol. Deze wordt vanwege de vorm ook wel ‘Las Setas’ (de champignons) genoemd. Dit reusachtige houten bouwwerk bestaat uit zes in elkaar overlopende parasols van 26 meter hoog. Je kunt met een lift omhoog naar een 250 meter lange loopbrug. Vanaf het Balcón Panorámico, heb je een prachtig uitzicht over Sevilla.

#7 Torre del Oro

Torre del Oro betekent gouden toren. Deze toren is kenmerkend voor Sevilla en zie je terug op veel ansichtkaarten van Sevilla. Deze toren is gebouwd in de dertiende eeuw door de Moren. Hij diende als verdedigingstoren. Nu bevindt zich in deze toren een scheepsvaartmuseum.

#8 Plaza de toros de la Maestranza

Of je het nu leuk vindt of niet, maar stierenvechten maakt nu eenmaal onderdeel uit van de Spaanse geschiedenis. Je kunt deze arena bezoeken of het museum waarin je meer leert over de geschiedenis van het stierenvechten. Deze plaza de toros is meer dan 240 jaar oud. Wat opvallende is aan deze stierenvechtersarena is dat deze enigszins ovaal is in plaats van rond. Dat zie je vooral goed vanaf de Giralda toren.

#9 Casa de Pilatos

Casa de Pilatos is één van de mooiste paleizen in Sevilla. Het staat bekend als een van de best bewaarde paleizen uit de zestiende eeuw. Casa de Pilatos lijkt op een kleine versie van het Alcazar. je vindt hier een mix van bouwstijlen, zoals gotische stijl, mudejar stijl en renaissance stijl. Maar wat Casa de Pilatos vooral bijzonder maakt. Zijn de veel kleine en kleurrijke details. Dit paleis is rijkelijk versierd met Azulejos, de kleurrijk geverfde keramische tegeltjes.

#10 Parque de Maria Luisa

Dit is een van de mooiste parken van Sevilla en heeft wel wat weg van een botanische tuin. Dit park kenmerkt zich door tropische planten, leuke zithoekjes en Moorse elementen. Een heerlijk plekje dus om te wandelen of even verkoeling te zoeken want zeker in de zomermaanden kunnen de temperaturen in Sevilla flink oplopen.

Wat zou jij willen doen in Sevilla? Welke bezienswaardigehden in Sevilla vind jij het meest interessant?

Bewaar voor later

zien en doen in Sevilla | www.travelbliss.nl

18 gedachten over “Doen in Sevilla: 10 Hoogtepunten van Sevilla

  • 21 februari 2019 om 11:28 pm
   Permalink

   Die veelzijdigheid maakt Sevilla ook zo leuk!

   Beantwoorden
 • 15 februari 2019 om 9:24 am
  Permalink

  Leuk! Wij hebben ooit een fly&drive door Andalusië gedaan van twee weken en dat was een van onze meest bijzondere vakanties. We hebben gelogeerd in allerlei soorten hotels. Wat mij het meest is bijgebleven is een heel eenvoudig en onwerkelijk mooi klooster. Ook Ronda vonden wij een leuke plaats om te zien. Ik heb meteen zin om het (fysieke) fotoboek er weer bij te pakken. De laatste paar dagen logeerden we in Nerja in een appartementje zonder airco. Midden zomer. Dat zou ik nooit meer doen. Zelfs met raam open was het eigenlijk niet echt te doen. Toch heb ik de mooiste herinneringen aan deze vakantie. Prachtige omgeving, heerlijk eten. En een waanzinnig mooie vakantie.

  Beantwoorden
  • 15 februari 2019 om 9:47 am
   Permalink

   Wat leuk dat dit zulke mooie herinneringen oproept. Heerlijk he om die foto’s weer eens te bekijken? Doe ik zelf ook regelmatig hoor mijn vakantieboeken weer eens bekijken. Een fly&drive door Andalusië is zeker een aanrader want het is daar zo mooi. Niet alleen geweldige steden, maar ook de natuur is prachtig, en het eten zalig. Maar liever niet in de zomermaanden want dan kan het erg warm worden en anders geen hotel/appartement zonder airco…haha niet te doen. Maar dat weet je nu ook voor een volende keer 😉 Ronda vond ik zelf ook een leuke plaats.

   Beantwoorden
 • 13 februari 2019 om 7:38 pm
  Permalink

  Het lijkt me een heerlijke plek voor een citytrip.. ik ben wel toe aan wat zon!

  Beantwoorden
  • 13 februari 2019 om 9:14 pm
   Permalink

   Sevilla is zeker een heerlijke plek voor een citytrip en meestal volop zon 😉

   Beantwoorden
 • 13 februari 2019 om 5:33 pm
  Permalink

  Oh Sevilla is zo’n fantastische stad he!! Ik ben er een aantal jaren geleden geweest en kan niet wachten om er weer eens terug te gaan!

  Beantwoorden
  • 13 februari 2019 om 6:03 pm
   Permalink

   Volgens mij ben jij net zo dol op Spanje als ik 😉 Er zijn zoveel geweldige steden in Spanje! Ben nu zelf 3 keer in Sevilla geweest maar ben nog steeds niet uitgekeken. Er is ook zo veel te doen in Sevilla.

   Beantwoorden
  • 13 februari 2019 om 5:58 pm
   Permalink

   Er is inderdaad genoeg te doen in Sevilla. Een hoop prachtige bezienswaardigheden dus ik kan je alleen maar aanraden om een keertje een stedentrip Sevilla te maken. Dit kun je mooi combineren met al die andere geweldige steden in Andalusie.

   Beantwoorden
 • 13 februari 2019 om 3:02 pm
  Permalink

  Die parasol is indrukwekkend zeg. Wat ziet dat er groot en bijzonder uit! Echt een mooi gezicht.

  Beantwoorden
  • 13 februari 2019 om 5:55 pm
   Permalink

   Ja echt heel indrukwekkend en het is altijd weer ongelofelijk hoe ze zulke constructies maken 😉

   Beantwoorden
 • 13 februari 2019 om 2:46 pm
  Permalink

  *kwijlend achter telefoon* OMG wat mooi daar! Weer een stad voor mijn bucket list!

  Beantwoorden
  • 13 februari 2019 om 5:53 pm
   Permalink

   Hahah daar heb ik ook altijd last van als ik blogs lezen van bestemmingen waar ik zelf nog nooit ben geweest. Ben benieuwd hoe lang je bucket list al is?

   Beantwoorden
 • 13 februari 2019 om 10:43 am
  Permalink

  We willen in het najaar nog een combi citytrip gaan doen. Ik zet deze zeker op de lijst met mogelijke bestemmingen, hartelijk dank

  Beantwoorden
  • 13 februari 2019 om 5:52 pm
   Permalink

   Wat leuk. Ik weet niet wat je verstaat onder een combi citytrip en hoe lang je wil gaan. Maar je kunt vliegen op Malaga en daar een auto huren. Dan kun je eventueel een rondje naar de steden Granada, Sevilla en Cordoba doen. Stuk voor stuk geweldige steden!

   Beantwoorden
 • 13 februari 2019 om 10:24 am
  Permalink

  Zoveel mooie plekken zijn er! Ik heb hier zelf nog niet geweest, maar wil wel meer gaan reizen, dit lijkt me zeker een toffe plek!

  Beantwoorden
  • 13 februari 2019 om 5:48 pm
   Permalink

   Het is zeker een toffe plek. Er is zoveel moois te zien en doen in Sevilla.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

562 Shares
Share217
Tweet
Pin345
Share