Activiteiten in Chiang Mai met tieners: 3 leuke tips

Wat ga je doen in Chiang Mai met tieners? Er is hier genoeg te doen om je een paar weken te vermaken. Behalve de prachtige tempels en de lekkere eettentjes, is Chiang Mai uitgegroeid tot het walhalla van Thailand voor outdoor activiteiten. Dat zie je direct aan de vele reclameborden langs de weg.

activiteiten chiang mai met tieners - cultural village

Dat is nog eens wat anders in vergelijking tot de eerste keer dat ik er was zo’n 25 jaar geleden al weer (Ik word oud :)). Toen was Chiang Mai nog een kleine rustige plaats waar je heen ging voor de prachtige tempels en een jungle trekking naar de hill tribes. Gelukkig zijn de tempels er nog even mooi en heerst er nog steeds een relaxte sfeer 😉

Wat doen in Chiang Mai met tieners?

Natuurlijk bezoek je in Chiang Mai een paar van die prachtige tempels met een overdaad aan gouden elementen. ’s Avonds kun je met je tieners naar de Chiang Mai Night Bazaar of ga je misschien zelfs naar een Ladyboy Cabaret 😉 Maar er is nog zo veel meer te doen in deze stad.

Helaas heb je tijdens een rondreis Thailand meestal maar een paar dagen de tijd in Chiang Mai. Dat betekent dat je keuzes moet maken over de activiteiten die je onderneemt. Hieronder mijn suggesties voor de leukste activiteiten in Chiang Mai met tieners.

#1 Ziplinen door de Jungle

Ziplinen is leuk voor oud en jong. Je zweeft door de jungle van boomtop naar boomtop. Het gaat snel, maar ook diegenen die van tevoren angst hebben, zijn na één zipline helemaal verkocht. Dit zorgt voor een echte adrenaline kick! Je zoeft hoog over de jungle en kunt genieten van waanzinnige uitzichten. Je bent goed aangelijnd dus als het goed is, betekent dit voor iedereen aan het einde…een happy ending 😉

activiteiten chiang mai met tieners - ziplinen

#2 Fietstocht langs prachtige tempels

De omgeving van Chiang Mai is prachtig en leuk om te verkennen per fiets onder begeleiding van een gids. je kunt hier heerlijk fietsen op het platteland, langs prachtige tempeltje, langs dorpjes en we hebben ook een schooltje bezocht. Communiceren is lastig maar als je hoofd, schouders, knie en teen gaat doen, heb je al snel contact met de kinderen. Binnen de kortste keren doen ze met je mee.

activiteiten chiang mai met tieners - fietstocht over het Thaise platteland

#3 Eco-Agricultural Hill Tribes Village

Geen tijd om een trekking te maken langs de hill tribes? Op een half uur rijden ten noorden van Chiang Mai ligt Baan Tong Luong, een Eco-Agricultural Hill Tribes Village. Dit is een soort openluchtmuseum waar meerdere hill tribes uit Noord Thailand vertegenwoordigd zijn en waar je meer kunt leren over hun levenswijze. En het mooie is dat dit project opgericht is om deze etnische bergvolken te helpen, dus het geld gaat voor het grootste deel naar hen.

activiteiten chiang mai met tieners - cultural village

Wij konden geen tour vinden hiernaar toe dus hebben we de avond van tevoren zelf een taxi geregeld voor de volgende dag. Toen we na iets meer dan een half uur rijden ergens in de middle of nowhere afgezet werden, had ik zo mijn twijfels. Maar als je eenmaal binnen bent bij de Cultural Hill Tribe Village…..dan is het indrukwekkend om de verschillende, vaak kleurrijke bergstammen te zien en meer te leren over hun tradities.

FOX rondreizen door Thailand

Activiteiten Chiang Mai

Kortom, er zijn genoeg leuke activiteiten in Chiang Mai om je een aantal dagen te vermaken. Naast cultuur snuiven zijn hier veel activiteiten die je kunt ondernemen. Een hele leuke plek om te bezoeken met tieners.

Pin voor later

Allerleukste dingen om te doen in Chiang Mai in Thailand met tieners | www.travelbliss.nl

 

16 gedachten over “Activiteiten in Chiang Mai met tieners: 3 leuke tips

 • 3 maart 2019 om 5:34 pm
  Permalink

  Chang Mai lijkt me een ideale bestemming voor gezinnen, er is genoeg te zien en leuks te doen.

  Beantwoorden
  • 3 maart 2019 om 10:45 pm
   Permalink

   Chiang Mai is zeker een leuke omgeving voor gezinnen. Wij hebben er enorm genoten in ieder geval!

   Beantwoorden
 • 3 maart 2019 om 10:09 am
  Permalink

  Het lijkt me een waanzinnige omgeving om eens naartoe te gaan. Dat ziplinen is inderdaad ook gaaf! Ik stond alleen afgelopen zomer bij een zipline park in Noorwegen en durfde het uiteindelijk niet aan.. toch iets teveel angst. Stom, want eigenlijk zou ik het best wel eens willen proberen 🙂

  Beantwoorden
  • 3 maart 2019 om 10:45 pm
   Permalink

   Chiang Mai is een prachtige omgeving. Dat ziplinen…tja gewoon je angst overwinnen en het een keer doen (maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk). Soms hebben ze ook een oefenparcours waar je het eerst kunt uitproberen.

   Beantwoorden
 • 1 maart 2019 om 12:27 pm
  Permalink

  Ik ben er nog nooit geweest, maar het klinkt gaaf. Vooral de tempels! Thanx voor de tips!

  Beantwoorden
  • 1 maart 2019 om 6:50 pm
   Permalink

   Die tempels zijn zo mooi in Chiang Mai!

   Beantwoorden
 • 1 maart 2019 om 9:09 am
  Permalink

  Ik denk dat het ook leuke activiteiten zijn voor niet tieners, zo’n fietstocht bijvoorbeeld lijkt mij zelf ook een leuke bezigheid om meer van een streek te zien en te ontdekken.

  Beantwoorden
  • 1 maart 2019 om 6:49 pm
   Permalink

   Haha dat klopt. Ik heb er zelf ook enorm van genoten en had nog wel meer activiteiten in Chiang Mai willen doen!

   Beantwoorden
 • 28 februari 2019 om 2:47 pm
  Permalink

  Wat een geweldige stad he!! Ik was er in 2017 en heb er echt van genoten!! Wij waren er met het Loy Krathong-festival, dat was zo bijzonder!!

  Beantwoorden
  • 28 februari 2019 om 4:09 pm
   Permalink

   Wat gaaf! Dat lijkt me inderdaad heel bijzonder om een festival mee te maken in Thailand.

   Beantwoorden
  • 28 februari 2019 om 12:22 pm
   Permalink

   Dat klopt helemaal, het is leuk voor jong en oud ;). De eerste keer bezocht ik Thailand ook in mijn eentje maar toen waren er nog niet zoveel activiteiten in Chiang Mai. Je kon toen alleen tempels bezoeken. Nu met al die outdoor activiteiten in Chiang Mai is het ook een waar walhalla voor tieners die wat meer willen dan alleen tempels bekijken.

   Beantwoorden
  • 28 februari 2019 om 12:19 pm
   Permalink

   Ja klopt. Het is altijd erg bijzonder om de gewoonten en tradities in andere landen te ervaren. Daar geniet ik enorm van!

   Beantwoorden
  • 28 februari 2019 om 12:18 pm
   Permalink

   Ja die ringen vind ik best wel heftig en zeer vrouw onvriendelijk. Een fietstochtje langs al die prachtige tempels is zeker de moeite waard net zoals veel andere activiteiten in Chiang Mai 😉

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

138 Shares
Share
Tweet
Pin138
Share